Alergeni alimentari

Alergenii din alimente pot provoca simptome grave, care pot pune viața în pericol, chiar și în cantități mici la persoanele sensibile. Astfel, detectarea în siguranță a celor mai mici urme ale unui alergen într-un produs final este importantă pentru asigurarea calității în industria alimentară. Există 14 ingrediente alimentare responsabile pentru 90% dintre toate alergiile alimentare. În conformitate cu Directiva UE 2007/68/CE sau 2000/13/CE, acestea trebuie să fie menționate pe eticheta ambalajului atunci când sunt prezente într-un produs. În unele țări există limite, cum ar fi în Elveția, unde este de 1000 ppm.
Pentru detectarea alergenilor alimentari importanți, NOVA GROUP oferă kituri PCR în timp real. Atunci când este utilizat în combinație cu materialul de referință Allergen RM 800, este posibilă și cuantificarea.

  •  Celery Detection PCR Kit – detectie si cuantificare telina
  •  Gluten Detection PCR Kit – detectie si cuantificare gluten
  •  Hazelnut Detection PCR Kit – detectie si cuantificare alune
  •  Peanut Detection PCR Kit – detectie si cuantificare arahide
  •  Soya Detection PCR Kit – detectie si cuantificare soia