MALDI TOF MS – Spectrometrie de masa in industria alimentara

MALDI-TOF MS în industria alimentară – identificarea rapidă și fiabilă a microorganismelor

MALDI-TOF MS a apărut recent ca un instrument extrem de puternic pentru identificarea de rutină a izolatelor clinice. Identificarea pe bază de MALDI-TOF pe bază de MS a bacteriilor sa dovedit a fi mai rapidă, mai exactă și mai rentabilă decât tehnicile fenotipice convenționale sau metodele moleculare. Identificarea rapidă și fiabilă a bacteriilor asociate cu alimente este, de asemenea, de o importanță crucială pentru prelucrarea produselor alimentare și pentru calitatea produselor. 

Matrix-assoziierte Laser Desorption-Ionisation în combinație cu spectrometria de masă TOF (Time-of-Flight) sau pe scurt MALDI-TOF MS a fost utilizată de mulți ani pe piețele academice, clinice și industriale. Datorită unui simplu protocol simplu de pregătire a probelor, precum și a hardware-ului și a software-ului ușor de manevrat, MALDI-TOF MS a devenit indispensabilă în laboratoarele moderne de control al calității.
Un experiment MALDI-TOF MS începe, de obicei, cu pregătirea de colonii proaspăt în creștere pe o placa de oțel MALDI, urmată de o achiziție automată a amprentelor “proteotipice” și a profilării profilului bioinformatic ulterior. O identificare reușită a fiecărui microorganism se bazează pe prezența unei inregistrari de referință bine definite în baza de date potrivită. În prezent, această bază de date conține mai mult de 7000 de intrări, ajutând la identificarea a peste 2500 de specii diferite.

Oferim următoarele echipamente MALDI-TOF MS:

Instrumentul Bruker microflex
Acces la baze de date generale + acces la baza de date dedicata industriei alimentare
Consumabile suplimentare
Reactivi pentru pregătirea probelor

Bruker Benchtop MALDI System, Seria microflex(microflex LT/SH or LT/SH smart):

Seria Microflex a firmei Bruker cuprinde un sistem MALDI modern, compact, de economisire a spațiului, care se potrivește pe aproape orice bancă de laborator. Sistemul inteligent microflex este echipat cu tehnologia patentată de la Bruker, cu tehnologia inteligentă de viață în stare solidă smartbeam™, care garantează cel puțin o durată de viață laser mai mare. În plus, fasciculul inteligent permite rate mai mari de repetare a laserului și este – în comparație cu laserele convenționale de azot – minim de 3 ori mai rapid. Ambele sisteme microflex sunt fabricate cu o sursă de ionizare cu autocurățare, acționată în condiții de vid.
După cum sa menționat mai sus, un eveniment de identificare reușit se bazează pe prezența unei baze de date bine definite cu intrări de spectre de referință.

MALDI-ToF MS

Caracteristici:

  • Identificare rapidă și fiabilă în câteva minute (96 de eșantioane în mai puțin de 60 de minute)
  • MALDI cu adevărat bench-top
  • Silent cu un consum redus de energie
  • Simplu de utilizat
  • Protocoale ușoare de pregătire a probelor
  • Biblioteci de baze de date complete
  • O bază de date ușor de compilat și personalizată