Diagnostic Monkeypox – Variola Maimutei

Variola maimuței (monkeypox) este o infecție virală rară.

Aceasta afectiune este mai puţin periculoasă a variolei, boala eradicata de peste 40 de ani. A fost descoperită pentru prima dată în 1958, când două focare de boală asemănătoare variolei au apărut în colonii de maimuțe studiate în laborator, de unde și numele de „variola maimuțelor” sau „monkeypox”.

Primul caz uman de variolă a maimuței a fost înregistrat în 1970 în Republica Democrată Congo (RDC), într-o perioadă de efort intens pentru eliminarea variolei. De atunci, variola maimuțelor a fost raportată la oameni din alte câteva țări din Africa Centrală și de Vest, care sunt zone endemice, majoritatea infecțiilor fiind în Republica Democrată Congo. Cazurile au apărut și în afara Africii, ca urmare a călătoriilor internaționale sau a importului de animale, inclusiv în Statele Unite, precum și în Israel, Singapore și Regatul Unit.

Există două tipuri de virus, cel din Africa de Vest și cel din Africa Centrală. Virusul raportat în regiune europeană este varianta vest africană. În medie, procentajul deceselor in randul celor infectati cu virusul din Africa Centrala care au decedat este cuprins intre 1% si 10%.

NOVA GROUP INVESTMENT S.R.L. va ofera solutiile de testare pentru Virusul Variolei Maimutei, prin tehnologia Real Time PCR.

Kitul PKamp™ Monkeypox Real-time PCR RUO Kit V1 este un test Real Time PCR multiplex, destinat detectiei calitative a ADN-ului virusului Variolei Maimutei – Monkeypox (MPXV) din acizii nucleic extrasi. Trusa are o specificitate ridicata, nu detectează ADN-ul virusului variolic (VARV) și nici ADN-ul ortopoxvirusului non-variolic (NVAR). Genul Orthopoxvirus conține patru specii care infectează oamenii: variola (VARV), variola maimuțelor (MPXV), vaccinia (VACV) inclusiv variola bivoliță și variola bovină (CPXV).

Kitul PKamp™ Monkeypox Real-time PCR RUO Kit V1 include atât controale interne pozitive, cât și negative pentru raportarea precisă a rezultatelor. Un set suplimentar de primeri/sonde incluse pentru a detecta gena de control endogenă RNaseP permite monitorizarea colectării probei din materialul biologic uman și eficiența extracției.

CONTACTATI-NE PENTRU MAI MULTE INFORMATII

Specific: Vizează gena F3L a virusului Monkeypox

Sensitiv: detectează pana la 20 de copii per reacție PCR